Награденият с „Еми" през 2005 и „Златен глобус" през 2006 г. приключенски сериал „Изгубени", който е особено популярен и в България, ще се разпростре точно върху още 48 епизода, разделени в три сезона.

Всеки от тях ще съдържа по 16 серии, предаде Ройтерс.

Изпълнителните продуценти на успешната поредица Деймън Линделоф и Карлтън Кюз, които преди време заговориха за приключване на „Изгубени", са се съгласили да останат за тези последни епизоди.

„Поради уникалността на „Изгубени" знаехме, че ще се наложи крайна дата, за да задържим напрежението и силата на поредицата и да дадем на публиката развръзката, която заслужават", заяви президентът на ABC Entertainment Стефен Макферсън.

„Досега „Изгубени" беше като един маратон и сега за първи път знаем къде е финалната линия", с облекчение споделя Линделоф.

„Не знаехме докога ще трябва да поддържаме историята жива. След като вече имаме крайна точка, можем да планираме останалите епизоди с пълна увереност", разкрива другият продуцент Карлтън Кюз.

„В някаква степен си представяме „Изгубени" като мозайка. Сега имаме още 48 плочки, които трябва да подредим и в момента умуваме къде ще паснат най-добре", добавя той. 

През януари Линделоф и Кюз обявиха, че те виждат края на „Изгубени" около епизод 100. След споразумението с ABC обаче бройката ще набъбне на 120.